Elementær Brandbekæmpelse(3 timer) 

Grundlæggende kursus i brandbekæmpelse og brug af håndslukkere.

Ved du og dine kolleger, hvordan I forhindrer en brand? Eller hvad man gør, hvis den opstår? Har I tænkt over, hvilke konsekvenser blot en mindre brand vil have for jeres arbejdsplads?
Med et grundlæggende kursus i elementær brandbekæmpelse kan I blive rustet til, hvis ulykken skulle ske enten hjemme eller på arbejdspladsen.
Kurset består af praktiske samt teoretiske øvelser. Vi er overbeviste om, at for at kunne handle, når det hele går stærkt, skal man have stået i situationen før. Vores kursister vil blive udsat for åben ild, hvor der aktivt skal deltages i slukningen.
I får viden om håndtering af diverse slukningsmetoder, samt hvor meget I selv bør og kan gøre indtil brandvæsenet kommer frem – bring aldrig dig selv eller andre i fare!

Vi tilbyder afholdelse af kurser både i vores lokaler på Horsens Køreteknisk Anlæg  eller ude hos jer – alt efter, hvad der passer jer bedst.

Datoer:
Kurser kan oprettes efter aftale – eller book HER!

Deltagerantal og pris:

Max 16 pr. hold.

Kr. 5.995,- m. moms*.

*Prisen er vejledende og forudsætter, at kurset afholdes på vores område mandag-fredag.
Ud af huset kurser har et tillæg på kr.495,- m. moms.

Formål og udbytte
Formålet med kurset er at give dig en basisviden om brandbekæmpelse og at lære, ved hjælp af praktiske øvelser, hvordan du slukker en opstået brand korrekt ved hjælp af mindre slukningsudstyr. Samtidig lærer du, hvilke sluknings-midler, der bør anvendes til forskellige typer brande samt vurdere, hvornår du har brug for ekstra hjælp.

Indhold:

– Forbrændingsteori og slukningsmetoder

– Håndslukkere

– Kuldioxid

– Pulver*

– Vand

– Brandtæppe

– Slukningsøvelser

*Pulverslukker bruges ikke på Horsens Køreteknisk Anlæg pga. korrektionsfare på biler, busser mm.

Varighed

3 timer

Målgruppe

Kurset henvender sig til alle, der ønsker en grundlæggende viden om brand, brandbekæmpelse og forebyggelse.

Undervisere

Alle vores kursusledere og instruktører er certificeret i relation til deres fagområder og har adgang til den nyeste viden inden for brandbekæmpelse og beredskabsøvelser, og har flere års erfaring med undervisning og evaluering.

Deltager forudsætning og påklædning

Alle kan deltage. Det kræver ikke forudgående kendskab til brandslukning. Teori gennemgås i klasselokale, og praktiske øvelser med slukning af ild foregår i det fri. Praktisk påklædning i forhold til vejret nødvendig. Da øvelser kan give smuds bør kursisten bære tøj, som må blive beskidt.

Kursusmateriel og deltagerbevis

Folder om brandbekæmpelse tilbydes til alle kursister og der udleveres deltagerbevis.

Har du en røgalarm?

I 2017 døde 61 mennesker som følge af en brand, med rygning som den hyppigste årsag. Det er en stigning i forhold til året før, men stadig færre end gennemsnittet for de sidste ti år. Udviklingen går den rigtige vej, men der er fortsat for mange danskere, der mister livet i brandulykker. I 75 % af dødsbrandene var der ikke opsat en røgalarm. Der er en stor overrepræsentation af ældre og sårbare personer blandt de indebrændte. 

De fleste brande kan forebygges gennem viden og en rigtig adfærd. Røgalarmer er effektive i forhold til at begrænse en brand – og redde liv.